15. 12. 2008

Crowe Brothers - Brothers-N-Harmony

Crowe Brothers

Bratské duo z Georgie - gitarista Josh a kontrabasista Wayne. Napísal Ľubomír Toman

Príbeh bratov Croweovcov, Josha a Wayneho, sa nelíši od príbehov mnohých iných bluegrassových muzikantov. Narodili sa v Claytone v Georgii, vo vidieckom mestečku v severovýchodnej časti štátu v muzikantskej rodine. Josh je o päť rokov starší. Ich otec, Junior Crowe, hral na banjo v bluegrassovej skupine a on v nich zapálil vášeň k hudbe, keď boli deťmi. Prvé bluegrassové generácie vyrastali v horách, kde nebola elektrina. Takéto niečo zažili i Josh a Wayne. Lebo i k nim dorazila elektrina až na začiatku 60. rokov. Preto pravidelnú sobotňajšiu nočnú show z Grand Ole Opry počúvali na starom batériovom rádiu.
Okrem domáceho hrania s otcom bratia experimentovali s miestnou skupinou Blue Ridge Mountain Boys, ktorú viedol chlapík menom Oliver Rice. Spolu v skupine hrali šesť - sedem rokov. Josh potom hral v skupine Curtisa Blackwella. V roku 1975 založili rodinnú skupinu, ich sestra Kitty Marie hrala na kontrabas a spievala. Zmena nastala až po stretnutí s banjistom Raymondom Fairchildom. Josh ho stretol na festivale v Južnej Karolíne na jednom sessione, kde spolu hrali niekoľko hodín, Josh na basu. Raymond zistil, že Josh je tiež talentovaný gitarista a o niekoľko mesiacov neskôr hrali bratia svoju prvú show s Raymondom na festivale v Mariette v Georgií.
Crowe Brothers prezentujú tradičný bluegrass a tradičnú country hudbu. Ich obľúbení muzikanti sú Ira a Charlie Louvinovci, ktorých vokály boli pre Croweovcov vzorom.
Začiatkom 80. rokov spolupracoval Raymond s Marcom Pruettom. Marc okrem toho, že sám hrá, mal i svoju vlastnú značku Skyline Records. Tu Raymond vydal svoju nahrávku Little Zane a s Joshom a Wayneom spolupracoval na ich nahrávke Always True. Táto nahrávka vyšla v roku 1997 na značke Copper Creek Records (CCCD 0157) na CD so zmeneným názvom The Gospel Way. Je to 13 piesní z roku 1984 a jednu z roku 1981. Sedem je z repertoáru ich obľúbených Louvin Brothers, dve od producenta Marca Pruetta, dve od Joshuovej manželky Debbie a klasika Mother´s Bible od Dona Rena. Ide o gospel songy spievané v duetu s nenápadnými rytmičákmi v podaní Randyho Proshia s už spomínaným banjom v rukách Raymonda Fairchilda a husľami Arvila Freemana.
V súčasnosti Wayne žije neďaleko Maggie Valley, Josh aktívne cestuje s Raymondom a hrá bluegrass a nedávno nahral CD duet s mandolinistom Davidom McLaughlinom.

Crowe Brothers - Brothers-N-Harmony
bitrate 320 kbps

01. Cindy Mae
02. Holdin' on When You've Let Go
03. Are You Teasin' Me?
04. Million for a Broken Heart
05. Better Luck Next Time
06. I Know I'm Saved
07. Which One Is to Blame
08. Go Away with Me
09. Why Not Confess
10. God Must Be a Cowboy
11. Take Me by the Hand
12. Country Boy Rock & Roll

link

pass : eduso

Žiadne komentáre: