11. 8. 2009

Claire Lynch - Whatcha Gonna Do

Claire Lynch


Claire Lynch je americka bluegrassová speváčka, pesničkárka, vokalistka. K prvej svojej skupine Hickory Wind sa pripojila v roku 1973. Skupina sa neskôr premenovala na Front Porch String Band a pôsobila na juhovýchode Ameriky, kde sa stala známa a populárna medzi fanúšikmi aj vďaka ich skvelej vokálistke.
Rodina Claire žila v Kingstone v New Yorku a keď mala 12 rokov, presťahovali sa do Alabamy.
Od roku 1981 v kapele FPSB začali vznikať menšie problémy a došla aj kríza napriek tomu, že mala výborne recenzie od kritikov. Claire začala aj rozvíjať svoju rodinku a tento čas využila predovšetkým ako pesničkárka a vokálistka. Jej piesne spievali interpréti ako Patty Loveless, the Seldom Scene, Kathy Mattea, the Whites a iní. Ako vokálistku je možno počuť na albumoch interprétov ako Loveless, Emmylou Harris, Dolly Parton, Linda Ronstadt, Pam Tillis, Kathy Mattea, John Starling a Ralph Stanley.
FPSB sa preskupilo, dostala novú energiu a konečne v roku 1991 sa vrátili na scénu albumom Lines and Traces. Úspech tohto albumu prinútil Claire vydať v roku 1993 jej ďalší sólový album Friends for a Lifetime. O dva roky nasledol album Moonlighter, ktorý bol aj nominovaný na Grammy. Taktiež nomináciu na Grammy získal ďalší album Silver and Gold.
Počas nasledujúcich rokov sa skupina FPSB vyformovala na jednu z najlepších a nauznávanejších kapiel moderného bluegrassu. V roku 1997 Claire získala aj uznanie od Medzinárodnej bluegrassovej asociácie ako "Ženská Vokálistka roku".
Od roku 2005 Claire koncertuje v zostave s bývalými členmi FPSB Jimom Hurstom, kontrabasistkou Missy Rainesovou a Daveom Harveyom pod názvom The Claire Lynch Band. V roku 2007 však Davea nahradil mandolinista - huslista Jason Thomas. V roku 2006 vydali album New Day, ktorý bol časopisom Bluegrass Now menovaný ako druhý album roku.

Claire Lynch - Whatcha Gonna Do
VBR

01. Great Day In The Mornin
02. Highway
03. The Mockingbird's Voice
04. Face To Face
05. That's What Makes You Strong
06. Whatcha Gonna Do
07. Crazy Train
08. A Canary's Song
09. My Florida Sunshine
10. Widow's Weed
11. Barbed Wire Boys
12. Woods By Sipse

more on cfbforum.forumup.cz

pass : eduso

2 komentáre:

FlashG povedal(a)...

You have an excellent blog here. I happen to live 2 counties over from Chatham County, in Durham, North Carolina. Now to my problem. I have been trying to find the link to the Claire Lynch, but I've looked all over the page and cannot find one. Can you please help? Thanks a lot. FlashG

Eduso povedal(a)...

Unfortunatelly link was deleted but new one you can find on cftforum.forumup.cz.